Paihola on Pohjois-Karjalassa Pielisjoen varrella sijaitseva virkistysalue, jolla on vahva historia sairaala-alueena. Alueella sijaitsi vuoteen 2016 asti psykiatrinen sairaala ja sen jälkeen alueesta on kehittynyt kasvava asuin- ja virkistysalue.

Palvelut: Alueella on erilaisia aktiviteetteja, jotka palvelevat niin matkalaisia kuin paikallisiakin. Suosituimpia palveluja ovat mm. maisemasauna, frisbeegolfrata, luontopolut, caravan-matkaparkki ja ihastuttava kesäkahvila.

Asuminen: Alueelta löytyy 7 luhtitaloa joissa on yhteensä 70 vuokra-asuntoa. Hyvät kulkuyhteydet ja alueen rauhallisuus kiehtoo yhä enemmän alueen asukkaita. Lisäksi alueella on vapaita tontteja, jotka mahdollistavat omakotitaloasumista.

Työskentely: Paiholan Linnan tiloissa on vapaata toimitilaa, varastotilaa ja hoivatilaa. Lisäksi siellä on mahdollista järjestää kokouksia ja etätyöpisteitä yritysten työntekijöille. Alue soveltuu hyvin vaikka työpaikan virkistymispäivän viettoon.

Matkailu: Paiholan alue palvelee matkailijoita ja satunnaisia kävijöitä aktiviteettien lisäksi caravan-alueella sekä Airbnb-majoittumisella. Hyvät julkiset liikenneyhteydet mahdollistavat myös päiväretken Joensuun keskustasta. Lisäksi alueelle pääsee vesiteitse.

”15-minuutin” -kaupunkikonseptilla Paihola ei ole vain matkailukohde vaan myös noin 600 asukkaan vireä kylä Pohjois-Karjalassa. Konsepti perustuu siihen, että tärkeimmät palvelut ovat tavoitettavissa alle 15-minuutissa. Alueella yhdistyvät näppärästi asuminen, työskentely, harrastaminen sekä viihtyminen.